Tunézia - Djerba

(Oldalak) > > > Djerba

Djerba

Még Odüsszeusz nevezte el a szigetet „Lótusz – szigetnek“. Rögtön, ahogy rálépett eme szigetparadicsom földjére, elfelejtette útját. Egy különálló világról van szó, mérsékelt klímával, amely nyáron kívül egész évben uralkodik. A sziget régi negyedei nemcsak egy hatalmas virágzásnak a szemtanúi, hanem a gazdag történelemnek, amelyet a berberek, zsidók, szicíliaiak, spanyolok, de még a kalózok is megjelöltek.

Értékelés: Tunézia - Last minute utak,  Tunézia Djerba - Last minute utak

Houmt Souk

Djerba fővárosa. Körülbelül 60 000 lakosa van. Ezen gyönyörű város forgalma főleg a piacok körül összpontosul. A turistákat főleg három mecsettel vonzza: Jemaa El Ghorba, Jemaa Et-Trouk és idi Brahim El Jamni. Szintén itt találja az elhíresült arab erődítményt, Brodj El Kebir - t, amelyet a 15. Században építettek fel Abi Fares al-Havsi emír uralkodása alatt. Szép kilátás nyílik a várfalairól, amelyről megtekintheti a kikötőt és a 9 méter magas obeliszket. A történelmi események egy válogatásával ismerteti meg a Művészetek és a hagyományok múzeuma, amely egy ókori sírhelyben fekszik.

Mellita

Vagy menedékhely az eredeti pun nyelvből. A város az egyik legöregebb iszlám társaság által lakott és itt található a Jamaa El-Kebir mecset a 9. századból, amely a legrégebbi iszlám építmények közé tartozik a szigeten.

Guellala

Kicsinyke falu 9 kilométerre fekszik a fővárostól. Itt található a kerámiamesterség központja, amely híressé tette. A kerámia tipikus sárga alapjáról és geometriai motívumairól híres. A kerámiakészítők ezen felül bemutatják mesterségüket és Ön a saját szemével figyelheti, hogyan készül egy váza például.

Római városok

Meninx, Bourgou, Ghizen egy egyedi emlékei az antik kultúrának a szigeten és a sziget már Krisztus előtti 4. évszázadi lakottságát bizonyítják.

Golf

A helyi elhíresült golf – pályát a brit építész, Martin Hawtree tervezte és maga si nyitotta meg 1995 – ben. Ez tényleg golf ínyencség, amely 9 lyukú pályából áll, és itt a kezdők és a technikailag tapasztaltabb prfesszionális játékosok is megtalálják a magukét.

Djerba Explore

Egy kiterjedt idegenforgalmi komplexumról van szó, 19 kilométerre a fővárostól.

Az Iszlám Művészet múzeuma

Itt találja részletesen dokumentálva az iszlám művészet gazdagságát és változatosságát. A kiállított dolgok több, mint 1000 darabos gyűjteménye megismerteti Önnel az iszlám civilizáció két pólusával.

Heritage

Egy nagy kertről van szó a múzeum mögött, amely megmutatja milyen is a djerbai építészet. Látható itt néhány ház, amelyek egytől – egyig megmutatja az építészeti stílusokat.

Krokodillfarm

Itt több, mint 400 krokodillra nyílik kilátás, amiket természetes környezetükben van lehetősége megtekinteni.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus