Az arab írás

12.09.11 09:38:04

Az arab írásmód több tekintetben is különbözik az általunk megszokott írásmódoktól. Az egyik jellegzetessége, hogy a szavakat jobbról balra írják. Minden betűt akár négyféleképpen is ábrázolhatunk, attól függően, hogy milyen szövegkörnyezetben található. Máshogy fog kinézni a betű a mondat elején és máshogy  a végén, vagy épp a szó közepén. A négyféle ábrázolásmód egyáltalán nem hasonlít egymásra, így  az arab írásmód elsajátítása nagyon időigényes.

Az arab azon  szemita nyelvek közé tartozik, ahol nem jelölik a szóban található magánhangzókat. Amennyiben valaki nem ismeri a tunéziai nemzeti nyelvet, az képtelen helyettesíteni a magánhangzókat így könnyen félreértelmezheti a szavakat. Néhány magánhangzó hangsúlyát  diakritika jelöli, de ez sem elég a felhőtlen komunikációhoz.

A számjegyekkel is óvatosan kell bánni. A tunéziaiak, valamint az összes arab nemzet a számokat  jobbról bara írja, számjegyeik hasonlítanak  az Európában is előforduló arab számjegyekhez, így a numerikus kifejezés értelmezésével  nincs gond.

A turistáknak nem kell tartaniuk az arab feliratoktól, hiszen szinte minden felirat francia nyelven is megtalálható és a jelentős nemzetközi intézmények neve angolul is fel van tüntetve.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus