Tunézia - Hammamet

(Oldalak) > > > Hammamet

Ez az antik város jelenti az egyik legfőbb tengerparti üdülőhelyt az országban. Az erődítmény falai együtt a várossal a 10. században lettek felépítve az arabok által. Jelenleg Hammametnek körülbelül 20 ezer lakosa van, akiket a tursiták mellett a halászat tart el. De azt, hogy  főleg a turizmus dominál abból ismerni fel, hogy több, mint 80 szállodakomplexum található itt. A 19. században a francia művészek közkedvelt célállomása – üdülőhelye volt, ezért kapta a turisztikai Saint Tropez nevet. Hammametnek ezenkívül nagyon előnyős fekvése van, ha a város környékét is fel szeretné fedezni – majdnem a központjában van, ezért innen könnyen juthat el bárhová.

Értékelés: Tunézia - Last minute utak, Tunézia Hammamet - last minute utak

Emlékek

Hammamet szintén rendelkezik a saját öregvárosával – medinával az ókori erődítménnyel. Már a 10. Században felépítették az arabok az alapokat, de az erődítmény fő része csak a 15. Századból származik. Az erődítményből gyönyörű a kilátás a széles vidékre. Szintén található itt két mecset, az egyik a 15. Századból a második a 18. századból származik. A déli szállodazónában megtalálja Georgese Sébastian nemzetközi kulturális központját, a román nemes és az első milliomos, aki a múlt század 20. éveiben először telepedett le itt.

Vásárlások

Hasonlóan más idegenforgalmi központokhoz, itt sem fogja hiányolni a kiterjedt piacokat és bazárokat. Itt is az érvényes, hogy alkudozni kell. Hazavihet utána különböző kézzel szőtt (vagy legalábbis úgy kinéző) szőnyegeket, fazekakat, kerámiát és más (nem)praktikus dolgokat.

Pihenés

A sport szerelmesei megtalálják a magukét Hammametben is. Természetesen sok függ a szálloda felszereltségétől, de számolhat teniszkurzusokkal, mindenféle vízisporttal, úgy, mint a vízisí, windsurfing, búvárkodás… Ha pedig a sport közben kifárad, akkor elérhető áron rendelkezésre áll a thalassoterápia.

Yasmine Hammamet

A legnagyobb és egyben az egyik legelegánsabb szállodakomplexum. Mindjárt a jachtkikötőnél fekszik és főleg üzletemberekre és a leggazdagabb vendégekre lelhet itt. A komplexumot kevert új építkezések alkotják, mégha ez első látásra nem is tűnik fel.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus