Tunézia - Közlekedés Tunéziában

(Oldalak) > > > Közlekedés Tunéziában

Közlekedés

Oda és vissza

Utazási irodán keresztül

Tunéziába több tucat utazási iroda szervez nyaralásokat, utakat. A kínálat nagyon széles – az olcsóbb last minute utaktól kezdve a drágább és  luxusutakig Tunéziába. Tunéziába általában charter járattal repülnek, relatíve nagyon közel az Ön célállomásához. Az utazási irodák persze a repülőtérről a szállodáig való eljutást is megszervezik.

Individuális közlekedés -repülővel

Talán a leggyorsabb módszer, hogy eljusson Tunéziába a repülővel való utazás. Kihasználhatja az állandó járatokat vagy valamelyik charter járatot, amelyeket nem sikerült az utazási irodának betöltenie. Állandó összeköttetést működtet például a nemzeti közlekedési vállalat, a Tunisair vagy az olyan repülőtársaságok, mint az Alitalia, Air France és mások. A Budapest – Tunisz repülőjegy ára körülbelül 80 – 100 ezer Ft körül mozog.

További nemzetközi repülőterek találhatóak Monasztirben és Djerbán. Djerbára azonban csak az említett charter járatok repülnek.

Értékelés: Tunézia - last minute utak, letenky

Hajóval

Ha előnyben részesíti a vízen és a sivatagon keresztül való utazást, akkor kipróbálhatja a hajót valamely európai kikötőből. Szabályos járatok járnak Tuniszba a francia Marseillesből, vagy az olasz kikötőkből, mint például Nápoly, Genova és Szalernó. Szicíliából a hajók Trapaniból futnak vízre. Nyáron Tuniszba Máltáról is eljuthat.

Közlekedés az országon belül

Tunéziában, úgy ahogy Európa legtöbb országában, jobb oldalon vezetnek. Az autópályák nagyon jó állapotban vannak, de teljesen délen szüksége lesz dzsippre.

Autó

A legkényelmesebb variáns az országban való autókölcsönzés. Az autók a kölcsönzőkben jó állapotban vannak és egy hétre körülbelül 500 TD – be kerülnek. Az üzemanyag körülbelül 0,43 TD/liter körül mozog.

Városi közlekedés

Tuniszban városi autóbuszok és villamos közlekedik. A többi városban a közelekdés egyetlen módja a narancssárga taxik. Egy autóba maximálisan hárman férnek be. Vigyázzon, hogy olyan autóba üljön be, amely rendelkezik taxaméterrel.

Autóbusz

Az autóbuszjáratoknak elég jó a lefedettsége, tehát elérhetővé teszik nagyjából a legtöbb érdekes helyet. Ezen felül minőségük nagyon tisztességes. A fő útvonalakon klimatizáltak, néha még túlságosan is, ezért a táskában vigyen magával meleg szvettert a biztonság kedvéért. Nyáron és az ünnepek alatt szintén túlzsúfoltak.

Louage

Egy tömegtaxiról van szó. Általában ezek az autók fehérek piros csíkkal az oldalukon. A legtöbb nagyobb város között közlekednek és a sofőrök adják meg az útvonal irányát. Felvesz 5-7 embert és elindul, rögtön ahogy a kocsi megtelik, általában nem kell sokat várni.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus