Tunézia - Mahdia

(Oldalak) > > > Mahdia

Mahdia egy festői félsziget szikláin felépült város. Híres történelem díszíti – ez volt ugyanis állítólag a fatimai kalifák első városa a 10. században. Ennek köszönhetően a városnak lehetősége volt fejlődni, így jelenleg is verhetetlen mennyiségű emléket tud mutatni. Az új luxus hotelokat csak nemrég építették fel, emiatt még mindig nagyon jó állapotban vannak.

Értékelés: Tunézia - Last minute utak, Tunézia Mahdia - Last minute utak

Hagyományok

Az unikátumok közé tartoznak a rendszeres pénteki piacok. Egyszerre csak az Ezeregy éjszaka meséinek környezetébe csöppen, mert a klasszikus ajándékokon kívül itt árulnak szépséges hagyományos ruházatot, selymet, aranyozott díszeket vagy igazi aranyat és ékszereket is. Ezen a vidéken ugyanis nagy hangsúlyt fektetnek a lakások, házak belső tereinek díszítésére. A leggazdagabb hajlékokban a falak a magasság kétharmadáig hímzett anyaggal vannak betakarva és a felső részt pedig festményekkel díszítik. Az ilyen házakat főleg a Hamza utcán találni, ahol 12 – enk kellene lennie.

Kincsek Mahdiában

1907 – ben halászok figyelmeztettek elsüllyedt antik dolgokra csak néhány kilométerre északkeletre a várostól. A tengeri sünök halászatánál találtak rá oszlopokra és oszlopfejekre. A részletesebb vizsgálatnál kiderült, hogy egy hajóról van szó, amely gazdagon meg van rakva egy fényűző építményre szánt művészeti tárgyakkal. A márványedényeken kívül így újra fényre kerültek különböző bronz műtárgyak vagy márványszobrok.

Tenger és a partok

Mindkettő varázslatos, a homok selymes és fehér, a kristálytiszta víz pedig csábít a búvárkodásra. Hisz hol máshol álmodhat az ember jobban arról, hogy megleli saját kincsét?

 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus