Tunézia - Monastir

(Oldalak) > > > Monastir

Monasztir

Fekvése

Monasztir Hammamet öblének a déli végén található. Itt mérsékelt időjárás uralkodik és tiszta égbolt és csillámló tenger várja itt Önt. Nem messze a hosszú strandoktól szintén két félsziget között található egy varázslatos halászkikötő.

Törtémelme

Ezen kisvároska  legjelentősebb műemléke minden kétséget kizáróan a Ribat – erődítménnyel körbevett moszlim kolostor, amelyet a 8. században építettek. Többek között megtaláljuk benne asz Iszlám múzeumot, ahol régi kézírásokat, vájt falakat és mindenekelőtt egy gyönyörű asztrolábat 927-ból láthatunk. A többi jelentős emlék közé tartozik például a Bourguiba mecset, amely a független Tunézia első köztársasági elnökének emlékét ünnepli, aki Monasztirben született, vagy a  Bourguiba család mauzóleuma, amely főleg kopulája és két nem mindennapi minaretje végett csodált.

Értékelés: Tunézia - Last minute utak, Tunézia Monastir - last minute utak

Partok

Monasztir leghíresebb strandjait – partjait Skanes-nak  és Dkhilának hívják. Egy nagyon finom homokkal rendelkező partokról van szó, melyek a legszebbekhez tartoznak, amit csak a tunéziai part mutatni tud.

Sporttevékenységek és pihenés

Itt is megszámlálhatatlanul sok sporttevékenység közül választhatunk, köszönhetően a vízi sportok központjának. Kihasználhatja például a vitorlázáshoz szükséges felszerelést, kipróbálhatja a windsurfinget, paraglidingot vagy a vízisít. Rendelkezésre áll továbbá  két gyönyörű golf – pálya, mindkettő 18 lyukkal rendelkezik. A thalassoterápia szolgálatait is kihasználhatja.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus