Tunézia - Naebul

(Oldalak) > > > Naebul

Naebul fekvése

Naebul Tunézia délkeleti részén található, a Cap Bon félsziget közelében és körülbelül 70 ezer lakosa van. Az egyik legtermékenyebb vidékről van szó, nem hiába termsztenek a környéken mindenhol citruszféléket, virágokat és szőlőt. Az üdülőhely a nevét az olasz Nápoly után kapta.

Naebul tengerpartjai

A tengerpartok hosszúak és fehér homokkal fedettek. Gyönyörű sétálóutcán keresztül lehet eljutni hozzájuk, amelyeket pálmafák szegélyeznek.

Kultúra

Nabeulnak is megvan a maga történelmi múzeuma, és nemcsak pun, hanem római kiállított műemlékeket is láthat, a Bardo múzeumban pedig ókori mozaikokat nézhet meg. A közeli Hammametben saját szemmel tekintheti meg a  fazekasok mesterségét és megtanulhatja, hogy pontosan hogyan készítik az ilyen fazekakat.

Vásárlások Naebulban

Ajándékként hazavihet szőnyeget vagy a kerámiaművészet valamely emlékét. A legjobb fazekakat és más kerámiatermékeket a Habib Thameur utcában találja. A tunéziaiak továbbá kitűnnek a kövek feldolgozásában és a parfümökben. Mindenképp látogassa meg a helyi klasszikus piacot, ahol minden héten mindenfélét árulnak a szőnyegektől kezdve, a kerámiatárgyakon keresztül a fűszerekig. Március és április hónapok között itt rendezik meg a  „Virágzó narancsok ünnepségét“.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus