Tunézia - Sousse

(Oldalak) > > > Sousse

Sousse vidéke az ország északkeleti részén található. Láthatóak itt nemcsak magas pálmák, de ezer éves erődítmények és várak is, amelyek szószerint lógnak a hosszú tengerpartok felett. Sousse-t az ellentmondások városának is hívják, mivel egyidőben történelmi és modern is.

Értékelés:Tunézia - Last minute utak, Tunézia Sousse - Last minute utak

Sousse, a történelmi város

Legnagyobb valószinűséggel még Kartágó előtt alapították a föníciaiak. A pun harcokat követően a 2. században Trajánuzs kolóniává változtatta és újra működni kezdett, hogy száz év múlva tönkre legyen téve, aztán megint megújítva. Ez a stratégiai hely sokszor volt támadva különböző nemzetek által, a normannoktól kezdve a spanyolokon át egész a franciákig. A 2. Világháború alatt többször bombázták, amíg 1943 – ban fel nem szabadították.

Történelmi helyek - Medina

A legfontosabb történelmi helyek közé tartozik. A várfalain belül rögötn több különféle emléket sikerült megőrizni az utókornak.

Ribat

A 8. századból származó erődítmény eredetileg a moszlim aszkéták társaságának elbújtatására szolgált, akiknek feladata a part őrzése volt.

Nagy mecset

850 – ben építették. Szintén erődítményre hasonlít, mivel falai fogakkal bevégződő faragott kőből vannak és körtornyok is alkotják.

Piacok

Medina néhány felülete van ezekkel beborítva. Az iparosok búdéjai váltakoznak a mauri kávézokkal.

Kasbah

A csodás citadella egész Medina legmagasabb pontján díszeleg. A 30 méteres magas Tour Khalef (eredetileg világítótorony) tornyábólaz egész várost szépen látni.

Nem messze Medinától találhatóak katakombák is, amelyek a város történelmi kincseihez tartoznak. 5 kilométeres területen terülnek el és több, mint 240 sírhely folyosóból állnak.

Aktív szabadság

Sousse- ban az emlékek mellett kiélvezhet sok sporttevékenységet is, úgy, mint a golf, vitorlázás, tenisz vagy lovaglás. A búvárkodáson kívül kipróbálhatja a motorkár pályát is. Ha a pihenést részesíti előnyben, akkor látogassa meg valamelyik  thalassoterapiát nyújtó központ egyikét ahol felfedezheti az egzotikus gyógyítóprocedúrákat, mint a reiki, kaliforniai masszázs, ajúrvédát vagy a shiatsut.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus