Tunézia - Szállások

(Oldalak) > > > Szállások

Szállások

Még otthon a katalógusokból való választásnál nézze meg, hogy milyen szolgáltatásokat tartalmaz az ár és milyeneket nem. Szintén fontos elolvasni értékeléseket az adott hotelról, mivel nem mindegyik hasonlít a megrajzolt képhez a katalógusban. Másik szabály, hogy automatikusan vonjon le 1 csillagot. Ez azt jelenti, hogy egy négy csillaggal megjelölt szálloda otthon, Magyarországon három csillagos szállodának felel meg.

Fekvés

Alapjában véve leggyakrabban kétfajta szállodában lehetünk elszállásolva:

1) Szálloda a tengerpart mellett, a történések központján kívül
2) Szálloda a tengerparton a nagyobb városok központja mellett

Kívül a történések központján

Ez azt jelenti, hogy a szállodája közelében más szállódák és a vad természeten kívül semmi mást nem találni. Üzleteket, éttermeket és bárokat nehezen találhat. Az ilyen szállodában való nyaralás főleg azok számára megfelelő, akik a nyugalmat és a pihenést részesítik előnyben.

Nagyobb városok központjához közel

Ha ebben a szállodatípusban fogja tölteni szabadságát, akkor nem lesznek messze a különböző piacok, üzletecskék és a szórakozás.

Hasznos információ: a prospektusok olvasásánál vigyázzon a „tengernél“ és a „tenger közelében“ kifejezésekre. A „közel a tengerhez“ sokszor azt jelenti, hogy a szálloda elég messze fekszik a tengertől és ez a távolság nincs specifikálva. Másik fontos dolog az, hogy a hotel a tengertől mivel van elválasztva, úttal vagy anélkül. Nem kell megmagyarázni, hogy melyik lehetőség a kényelmesebb és kellemesebb.

Felszereltség

A szállodák felszereltsége nagyon kényelmes és közeli az európai stílushoz. Vigyázzon a kevés számú konnektorra, ezért jó, ha magunkkal viszünk elosztót, abban az esetben persze, ha több elektromos készüléket akarunk használni. Továbbá figyeljen a tükrökre, amelyek nagyító hatásúak lehetnek, ezért ne ijedjen meg, ha az az érzése lesz, hogy a nyaralása alatt teljesen felpuffadt – ez csak egy optikai csalódás.;-)

Szórakozás

A jobb szállodák többsége vendégei számára animációs programok keretén belül nyújtja a szórakozást. Az animátorok többsége azonban nem beszél magyarul, és ha igen, akkor is csak törik a nyelvet. A leggyakoribb „animációs“ nyelv tehát az angol vagy a német. Az animációs programok különfélék lehetnek, karaoké, versenyek a medencében vagy különböző tudásalapú versenyek képében.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus