Tunézia - Tabarka és Bizerte

(Oldalak) > > > Tabarka és Bizerte

Tabarka

Főleg vad sűrű természetet, hegyvidéket és zöld növényvilágot kínál. Ez a természet kedvelői számára egy igazán alkalmas hely. Tabarka belföldje sűrű erdővel borított, amelyben többek között a parafatölgy is nő. Köszönhetően az elegendő mennyiségű esőnek és más víziforrásnak, a vidék termékeny és a mezőgazdaságra kiváló. A múltból maradt jónéhány antik város romja: Chemtáé és Bula Gregiájé. A középkorban a partnak sokszor szembe kellett néznie a franciák és a spanyolok támadásainak, akik nemcsak a gazdagság miatt, hanem az értékes korall miatt is portyáztak. Ezekből a korallokból gyártanak ma gyönyörű nyakláncokat.

Zene

Jelenleg itt találkozik az összes zenei kapacitás nyáron. A Jazz Fesztivál Tabarkán az egész világon elhíresült és a szezon elengedhetetlen részévé vált.

Bizerta

Egy hajókikötőről van szó, mely gazdag történelmi múlttal rendelkezik. A központban található az animált arab piac, egy csábító török szökőkút vagy olyan régmúltú emlékek, mint a Nagy Mecset. Megér egy látogatást a Kasbah „város a városban“, ami várfalakkal van körbevéve, saját mecsettel rendelkezik és szó szerint keskeny utcák labirintusa alkotja. Másik érdekessége a Ksiba erődítmény, amely jelenleg mint óceánográfiai múzeum működik.

 

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus