Tunézia - Tunisz

(Oldalak) > > > Tunisz

Tunisz elcsábítja földközi – tengeri varázslattal. Ez a város tele van történelemmel, ahol is szűken egybekapcsolódik múlt és jelen. Kölcsönösen rögtön három város fedi le egynást: a történelmi mag – medina, a múlt század elején felépített „európai“ város és új negyedek komplexuma, amely még mindig fejlődés alatt áll.

Értékelés: Tunézia - Last minute utak, Tunézia Tunisz - last minute utak

Tunisz, a történelmi város

Medina egy nagyon megőrzött, jó állapotban lévő rész és kinézete már több, mint 500 éve majdnem változatlan. A legértékesebb műemlékek közé tartozik például a Zitouana mecset a 9. századból. A történelmi központ az Unesco Kulturális Világörökségének a listáján is szerepel. A legszebb paloták közé tartozik például a Dar Ben Abdallah, amely manapság a Népi hagyományok és művészetek múzeumának ad otthont, vagy a  Bardo, amely az Régészeti Múzeumot rejti magában.

Metropolisz

A főváros bátran tartja a lépést a többi modern várossal. Például a híres Földközi játékok, az Afrikai nemzetek pohara, fő Euró – Földközi tárgyalások, az Arab Országok Ligájának főtalálkozójának a rendezője. Ez csak egy szerény válogatása azokból az eseményekből, amelyek itt folynak. A mai napig növekszik a legmagasabb minőségű nemzetközi  szállodáknak a száma, és a virágzását éli a turizmus és a kongresszusok is.

Kultúra

A kulturális élvezetekből Tunisz kínál például galériákat, amelyeket sokszor régi, sokat megélt épületekben rendeznek, elsősorban palotákban és fényűző arab házakban. Minden évben koncerteket szerveznek a Medina fesztiválja okán. A városi színházat 1902 – ben alapították és nem messze a régi negyedektől található. Rendszeresen rendeznek itt koncerteket és különböző előadásokat. Itt található a világ egyik legnagyobb régészeti múzeuma is – Múzeum Bardo, amely főleg  az ókor, őskor és az iszlám művészet elhíresült gyűjteményéről ismert. Meglelik a tetszésüket azok is, akik a római kori mozaikokat kedvelik.

Karthágó

Csak pár percre található Tunisztól. Egy ókori, a föníciaiak által Krisztus előtt 814 – ben alapított városról van szó. A rómaiak tették tönkre és újították is fel. Sikerült megmenteni például Antóniusz fürdőjét, villákat és a római színházat. Megéri egy látogatást a Múzeum is, amely segít feleveníteni az antik történelmet.

Legutóbbi érdekességek...

12.09.2011 Az arab írás
20.06.2011 Malouf
15.04.2011 az A1 autópálya

Utoljára a fórumban...

25.05.2011 Animátorok
24.05.2011 Félpanzi vagy all incl?

Utolsó fényképek...

Erődítmény
Tunéziai napnyugta
Tunéziai strand
Monastir
Életstílus